Introduktion til SearchGPT

I en verden domineret af søgemaskiner som Google, er OpenAI på vej med en ny og spændende spiller – SearchGPT. Det interessante ved SearchGPT er, at det ikke bare handler om at hente informationer fra nettet, som vi kender det fra traditionelle søgemaskiner, men at det også bruger kunstig intelligens (AI) til at forstå forespørgsler mere kontekstuelt.

I stedet for blot at vise links, forsøger SearchGPT at forstå brugerens spørgsmål og levere svar, der er både mere samtaleorienterede og tilpasset individuelle behov. Denne tilgang kan få stor betydning for flere industrier – og særligt HR og rekruttering står over for nye muligheder med AI i værktøjskassen.

Test af SearchGPT: forventninger vs. virkelighed

Vores foreløbige analyse af SearchGPT og sammenligning med andre AI-drevne søgemaskiner som eksempelvis Perplexity viste flere bemærkelsesværdige forskelle, og mens SearchGPT har stort potentiale, var der også udfordringer.

 

Styrker ved SearchGPT:

  • Forståelse af komplekse spørgsmål: SearchGPT er i stand til at forstå og levere svar på komplekse forespørgsler, såsom at forklare en eksamensstruktur eller give en oversigt over grafiskdesign-færdigheder – noget, der kan vær tidsbesparende i rekrutteringssammenhænge.
  • Skræddersyede resultater: Den måde, hvorpå SearchGPT leverer indhold som komplette svar, gør det muligt at modtage relevante oplysninger direkte, uden at skulle gennemgå flere links.

Udfordringer ved SearchGPT:

  • Lokationsbaserede resultater: SearchGPT kæmpede med at levere nøjagtige resultater ved forespørgsler, der involverede placering. For eksempel kunne det ikke præcist angive de bedste sprogskoler i nærheden og leverede resultater langt væk fra den ønskede lokation.
  • Klikbare kilder: En anden udfordring var, at mange kilder ikke var klikbare, hvilket gør det svært for brugere at dykke dybere ned i informationerne.

 

Hvad betyder SearchGPT for HR og rekruttering?

AI-drevne teknologier som SearchGPT kan have store fordele for HR-afdelinger og rekrutteringsprocesser. Ved at gøre information lettere tilgængelig og mere præcis, kan HR-ledere hurtigt få skræddersyede og relevante svar på deres spørgsmål.

Muligheder med SearchGPT i HR:

  1. Forbedret screeningsproces: HR-ledere kan bruge SearchGPT til at generere lister med kandidater baseret på specifikke kvalifikationer og færdigheder. Spørgsmål som “Hvilke færdigheder er mest efterspurgte for en marketingspecialist i Danmark?” kan besvares hurtigt og effektivt.
  2. Målrettede interviewspørgsmål: SearchGPT kan levere relevante og rolle-specifikke interviewspørgsmål som svar på forespørgsler. I stedet for at gennemgå generiske spørgsmål, kan HR-ledere få spørgsmål som “Hvad er de mest almindelige interviewspørgsmål til en senior grafiskdesigner?”, hvilket hjælper med at fokusere samtalen og finde de rette kandidater.
  3. Analyser af kandidaters profiler: AI kan bruges til at analysere kandidaters profiler i dybden og give en vurdering af deres kompetencer i forhold til jobbeskrivelser. Dette kan hjælpe HR med at træffe bedre beslutninger på kortere tid.

 

Sådan Kommer HR-afdelinger i gang med SearchGPT

 

  1. Udforsk AI-søgeværktøjet i testsituationer: Start med at teste SearchGPT i små, lavrisiko-søgninger som f.eks. at finde branchens mest relevante færdigheder eller interviewspørgsmål til bestemte roller. Dette giver HR-ledere en følelse af, hvordan værktøjet fungerer, og hvor det kan være mest nyttigt.
  2. Automatiser rutineopgaver: Overvej at bruge SearchGPT til at håndtere rutinebaserede opgaver som CV-screening eller udarbejdelse af jobbeskrivelser. Her kan AI spare tid ved at levere hurtigt overskuelige og kontekstuelle svar.
  3. Hold øje med udviklingen: SearchGPT er stadig i en eksperimentel fase, men det er vigtigt at holde sig opdateret på, hvordan teknologien udvikler sig. HR-afdelinger bør følge med i opdateringer og nye funktioner, der kan forbedre deres workflow.

SearchGPT viser potentiale for at ændre måden, vi søger og interagerer med information på – også inden for HR. Selvom værktøjet stadig har plads til forbedringer, er det en spændende teknologi, der kan være en stor hjælp for rekrutteringsprocesser. Hvis din HR-afdeling er nysgerrig på, hvordan AI kan effektivisere arbejdet, er SearchGPT et oplagt sted at starte.

Fra Sylvester & co skal der lyde en opfordring til alle HR-ledere om at udforske mulighederne med AI og tage de første skridt mod en mere effektiv og datadrevet rekrutteringsproces.

 

Er du klar til at komme i gang med SearchGPT? Kontakt os for mere information om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at tage næste skridt mod en AI-drevet fremtid.